Raport consultare publică

STANDARDUL NAȚIONAL FSC®

(FOREST STEWARDSHIP COUNCIL)®

PENTRU MANAGEMENT FORESTIER ÎN ROMÂNIA

Logging of Rimu in temperate rain forest. South Island, New Zealand.

 

În conformitate cu prevederile procesului de elaborare a Standardului Național FSC® (Forest Stewardship Council ®) pentru Management Forestier, Grupul de Lucru a elaborat un raport al consultarii publice privind versiunea 1-1 a Standardului Național, care cuprinde toate comentariile primite, respectiv răspunsurile formulate de către grupul de lucru și specialiștii tehnici.

Procesul de adaptare a Standardului pentru România (ce vizează indicatorii standardului FSC, respectiv elaborarea de verificatori) presupune o amplă serie de consultări publice. Adaptarea Standardului Național este un proces transparent, democratic, ce oferă îndeosebi posibilitatea ca toți cei interesați să își aducă propria contribuție la conținutul acestuia.

Mai multe informații despre procesul de Elaborare a Standardului Național FSC pentru Management Forestier puteţi afla pe site-ul FSC International – www.fsc.org. În România, întreg procesul poate fi urmărit pe site-ul www.standardnational.ro.

Pentru detalii suplimentare contactați:
Marius Turtica – Facilitator al Grupului pentru Elaborarea Standardului Naţional FSC® (Forest Stewardship Council®) pentru Management Forestier

Email: [email protected],

Telefon: 0740 300 616

Arhiva Anunturi

Lansarea in Romania a Standardului National FSC®

Standardul National FSC® pentru Management Forestier pentru Romania (FSC-STD-ROU-01-2017 EN) a fost lansat oficial in data de 15.01.2019 (https://ic.fsc.org/en/news-updates/id/2246) de catre FSC International si Grupul National de Elaborare a Standardului (Standard Development Group – SDG).