INVITATIE CONSULTARE PUBLICA

Standardul National FSC® (Forest Stewardship Council)® pentru Management Forestier in Romania
DRAFT 1-0

Data supunerii spre consultare publica: 15 Septembrie 2015
Data incheierii consultarii publice: 15 Noiembrie 2015

p-home

Stimate Doamne /Stimati Domni,

Grupul de Elaborare a Standardului FSC pentru Romania, acreditat de catre FSC International in anul 2014, va invita sa transmiteti incepand cu data de 15.09.2015 comentariile dumneavoastra referitoare la prevederile Standardului National FSC pentru Management Forestier in Romania DRAFT 1-0.

Comentariile vor fi transmise in format electronic prin completarea formularului de consultare publica.

Comentariile vor fi transmise in atentia Grupului de Elaborare a Standardului National FSC pe adresa de e-mail: [email protected], pana cel tarziu la data de 15.11.2015.

Comentariile vor face referire doar la Indicatorii, Verificatorii si Anexele (A-G) acestui Standard (D1-0). Principiile si Criteriile FSC au un character obligatoriu si nu se pot modifica.

FSC (Forest Stewardship Council) este o organizatie independenta, neguvernamentala si non-profit, constituita in anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil in padurile din intreaga lume.
Principiile si Criteriile FSC pentru Standardul de Management Forestier, descriu la nivel general elementele si regulile unui management corespunzator din punct de vedere ecologic, ce aduce beneficii sociale și care este viabil economic.

Respectarea acestor principii reprezinta conditia obtinerii certificatului FSC pentru management forestier. Avand in vedere interesul pentru certificarea padurilor in Romania, consideram oportuna adaptarea acestui Standard la nivel national, astfel incat sa reflecte in mod real si eficient legislatia nationala, conditiile sociale, economice si de mediu ale tarii noastre, in cadrul unui proces participative, prin implicarea in mod adecvat a factorilor interesati relevanti.

Procesul de adaptare a Standardului pentru Romania cuprinde in cadrul elaborarii indicatorilor si verificatorilor FSC, un amplu proces de consultare publica. Procesul de adaptare a Standardului National este unul transparent, participativ astfel incat ca toti cei interesati sa-si aduca contributia la dezvoltarea acestuia.

Odata aprobat, Standardul FSC pentru Management Forestier pentru Romania va fi utilizat in mod obligatoriu in evaluarile pentru obtinerea certificatului FSC de catre toate organismele de certificare acreditate.

Precizari Importante

Principiile si Criteriile FSC au un caracter obligatoriu, nu se pot modifica si nu fac obiectul consultarilor. Comentariile vor face referire doar la Indicatorii, Verificatorii si Anexele acestui Standard (D1-0).

Pentru a putea fi considerate valide, comentariile transmise pe marginea Draftului 1-0 al Standardului Național FSC, vor tine cont, in mod obligatoriu, de urmatoarele:

  • Comentariile vor fi transmise doar in format electronic la adresa [email protected] in atentia Grupului de Elaborare a Standardului din Romania;
  • Comentariile se vor face prin completarea formularului de consultare publica si atasarea acestuia la e-mail sau direct de pe site-ul www.standardnational.ro (versiunea online);
  • Vor fi considerate valide doar comentariile transmise în perioada: 15.09 -15.11.2015;
  • Comentariile vor fi transmise in limba romana;
  • Comentariile vor avea un caracter oficial si vor contine obligatoriu datele de identificare, asa cum apar ele in “Formular consultare publica Standard National_Draft 1-0”, cu nume si prenume, date de contact si domeniul de expertiza din care provine.

La finalul procesului de consultare, toate comentariile primite vor fi analizate de catre Grupul de Elaborare a Standardului National FSC care va intocmi un raport public ce va include:

  • Rezumatul comentariilor transmise (inclusiv adresantul si datele acestuia de contact);
  • Raspunsul Grupului de Elaborare a Standardului National cu privire la comentariile transmise;
  • Precizari referitoare la forma in care au fost integrate comentariile primite in versiunea subsecventa a draftului supus consultarii publice;
  • O analiza a domeniilor din care provin factorii interesati care au transmis comentariile.

Pentru mai multe informatii despre acest procesul de adaptare a standardului, puteti afla pe site-ul www.standardnational.ro sau va puteti adresa Grupului de Elaborare a Standardului National la urmatoarele date de contact:

E-mail: [email protected]
Telefon: +40 740 300 616

Daca aveti cunostinte de alte persoane, institutii sau organizatii care ar putea fi interesati de acest proces, va incurajam sa redirectionati si catre ei.

Cu stima,

Grupul de Elaborare a Standardului FSC pentru Romania

Arhiva Anunturi

Lansarea in Romania a Standardului National FSC®

Standardul National FSC® pentru Management Forestier pentru Romania (FSC-STD-ROU-01-2017 EN) a fost lansat oficial in data de 15.01.2019 (https://ic.fsc.org/en/news-updates/id/2246) de catre FSC International si Grupul National de Elaborare a Standardului (Standard Development Group – SDG).

Extindere Perioada Consultare Publica Draft 2-0

Certificare FSC FSC De ce Standard National FSC in lume Standard National Draft 1-0 Anexe Draft 1-0 Draft 1-1 Draft 2-0 Standard aprobat Ghid Proces de elaborare Proces de elaborare Grup de lucru si factori implicati Grup de lucru Forum consultativ Experti tehnici Facilitator Factori interesati Consultari publice Vreau sa fiu consultat Comentarii si raspunsuri…

Raport consultare publică STANDARDUL NAȚIONAL FSC®

Certificare FSC FSC De ce Standard National FSC in lume Standard National Draft 1-0 Anexe Draft 1-0 Draft 1-1 Standard aprobat Ghid Proces de elaborare Proces de elaborare Grup de lucru si factori implicati Grup de lucru Forum consultativ Experti tehnici Facilitator Factori interesati Consultari publice Vreau sa fiu consultat Comentarii si raspunsuri Documente relevante…

Comunicat de presa

Grupul de Lucru pentru Elaborarea Standardului Naţional FSC® (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL)® pentru Management Forestier a organizat în data de 28.01.2016 consultarea publică privind Versiunea 1-1 a Standardului Naţional FSC pentru Management Forestier.

Invitație Consultare Publică

Grupul de Lucru pentru Elaborarea Standardului Naţional FSC® (Forest Stewardship Council®) pentru Management Forestier are plăcerea să vă invite în data de 28.01.2016, începând cu orele 10:00, în Aula Universității “Transilvania” din Braşov, Sala UI7, la consultarea publică privind Versiunea 1-1 a Standardului Naţional FSC pentru Management Forestier.